marți, 16 februarie 2010

Dan Puric despre naţionalismul de bună-credinţă, naţionalismul comunist şi legionarism. Fără comentarii!

Cu-asta s-a ocupat ideologia comunistă: cu ocultarea istoriei, a memoriei şi cu imaginea. O imagine care de multe ori a confiscat un naţionalism de bună-credinţă şi s-a transformat într-un naţionalism comunist uşor isteric, uşor ţâfnos, legionar, un fel de buric al pământului, pe care românul nu-l credita pentru că românul are o armonie, are un echilibru, are un ritm, are un rost, el nu e propagandist.

(fragment din conferinţa susţinută de Dan Puric luni, 15 februarie 2010, la Braşov)
http://vlad-mihai.blogspot.com/
file audio Dan Puric:


17 comentarii:

sinucigasul spunea...

Bufonul Puric catre masonerie: sunt OK, da? Stiti numarul de cont.

Anonim spunea...

O intrebare: Ceausescu a fost comunist sau legionar? Mimul face diversiuni de cea mai joasa speta. E evident, iudeo-masoneria isi cere plata. Bietul Puric! Ce fac banii din om!

Anonim spunea...

De câteva luni se tot reiau la ore de vârf (mai ales duminică!) nişte emisiuni cu Dan Puric. Nimeni nu ştie ce sunt astea: Conferinţe cu public? Spectacole de pantomimă? Slujbe religioase? Tot ceea ce se ştie este faptul că băiatului i se pune la dispoziţie sala Atheneului Român, unde au conferenţiat, cândva, I. L. Caragiale şi Nicolae Iorga. Micul Puric se plimbă de colo până colo, se mai şi crăcănează, imită, pălăvrăgeşte, se scălâmbăie, mai bagă un citat din părintele Stăniloae şi din sărmanul Petre Ţuţea - iar o mână de gură cască se uită la el şi tot aşteaptă să se întîmple ceva. Numai că nu se întâmplă nimic. N-are ce să se întâmple. La ce te poţi aştepta de la un puric, decît să sară de la una la alta, fără nici o noimă, turuind non-stop şi pândind nişte efecte ale unei improvizaţii studiate, zile în şir, în oglindă? Dacă ar fi băiat deştept, ar învăţa "Balada purecelui" şi ar cînta-o la balalaică, iar sala, dirijată de o altă insectă, Robert Turcescu, i-ar ţine isonul. Dar puricosul nu-i prea deştept, el e un şmecheros, care din roluri de UTC-işti cu bască spartă vrea să sară direct pe soclul lui Al. Soljeniţîn. Nu ţine figura. Îl trădează saltimbancul din el. În sensul că zice fo două-trei vorbe inteligente (şterpelite din lecturi nu prea bine digerate), după care face ce ştie mai bine: pantomimă, măscări, clovnerii de Siminică. El, băiatul ăsta cu părul creţ, nu e chiar tăntălău, dar încă nu ştie din ce specie face parte, bîjbîie. Vorba unui ziarist american despre Tony Blair: "Şoarecele care rage ca leul". Măi, Puric, nu te mai da moralistul Naţiei. Niciodată, dar niciodată, tu n-ai să-ţi depăşeşti condiţia statornicită de numele tău, venit dintr-o poreclă veche: PURIC. Probabil că, în visele tale de mărire, pe care le are orice cabotin, îţi imaginezi că zeci de mii de oameni scandează, în delir: "Pu-ric! Pu-ric!" Sau, în loc de "Pui de lei", cîntă "Purici de lei". Aşteaptă tu mult şi bine, aşa ceva nu se va întîmpla. Am înţeles că eşti actor şi joci ceva pe la Teatrul Naţional. Rămîi acolo. Lasă Atheneul Român în pace, fiindcă e un sanctuar. Scenetele tale moralizatoare sunt penibile, puştiule, poate să te potcovească "societatea civilă" (imbecilă) şi cu 99 de potcoave, tu nu vei sări, niciodată, peste umbra ta de purice. Şi nu mai poza în creştin, fiindcă nu te crede nimeni: la fel ca în cazul altor impostori (gen Ticu Dumitrescu, Gavril Dejeu, Gabriel Liiceanu, Ion Caramitru), gâlgîie o ură feroce în guşa ta. Aşa era părintele Galeriu? Dar teologul Stăniloae? Erau blânzi ca nişte porumbei.

Vlad spunea...

La ce ar folosi unui om sa castige lumea toata,dar si-ar pierde sufletul?

George spunea...

Puric? Un jalnic epigon al lui Petre Tutea.

online translator spunea...

Buna ziua ,

Vroiam sa va anunt despre un nou site , unic in Romania , prin ceea ce ofera vizitatorilor:

-Tradu orice cuvant sau text in orice limba !(romana , engleza , franceza , germana , italiana , etc)
-Asculta textul scris in Romana sau Engleza si trimite mesaje vocale la prieteni !

Daca considerati util acest site , raman recunoscator daca l-ati accepta ca si comentariu sau
daca exista posibilitatea adaugarii in blogroll .


http://www.onlinetranslator.ro/


Va multumesc ,

Tudor

1autonom spunea...

Cateodata Puric o ia razna rau.
Comunismul nici nu poate fi nationalist in vecii vecilor. Atunci cand apare nationalismul, dispare comunismul.

Anonim spunea...

Comunismul sa traiasca!
Sunt roman (inca) dar vreau BASARABIA CU RUSIA!

Tribuna spunea...

In Romania, la 20 ani de la revolutie a fost aprobata legea lustratiei.

In schimb, Basarabia...., la 20 de ani de la declararea independentei, încă mai suferă de pe urmele comuniștilor, comuniști care se încăpățânează sa nu mai plece.
Va aștept pe blog sa comentăm împreună COMPORTAMENTUL OCUPANȚILOR SOVIETICI. Un articol foarte bine documentat, dar care merita citit de cat mai multi români.

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/05/istoria-dezvaluita-comportamentul.html

Payday loans spunea...

Wow, one of the best read posts so far.

Anonim spunea...

daca doresti sa facem link exchange cu siteul www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul "filme online gratis subtitrate" daca esti de acord astept mailul tau cu numele siteului si titlul cu care doresti sa te adaug
mersi
costel_box@yahoo.com

Ferentz spunea...

Hello!

Moisa Adrian, pictor aerografist Iasi pe Tunning Auto.
Site-ul cu picturile mele (900 unici/luna in crestere): http://www.adrianmoisa.ro
As vrea sa iti propun un link exchange site-wide sau intre posturi (guest post).

Adrian Moisa, pictor aerografist

Y!mess desene_aerograf, mail desene_aerograf@yahoo.com sau la telefon 0743521412.
Mii de multumiri, Adrian

jocuri noi spunea...

Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri noi"

P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

alina2006sm@yahoo.com

Simpler spunea...

Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.

Elena spunea...

Problema este la voi, ca il luati in serios. Omul este un actor de comedie si asa trebuie privit. Pe mine unul reuseste sa ma amuze, nu stau sa imi bat capul cu filozofia de 2 lei

Aerografie Ro spunea...

Salut!

Dacă îți place arta și vrei să susții talentul din țara noastră îți propun o colaborare. Sunt administratorul siteului aerografie.ro și îți ofer să facem un schimb de articole și linkuri între blogurile noastre.
Pentru a afla mai multe detalii despre oferta mea, intră pe linkul:
http://aerografie.ro/pages/schimb-de-linkuri

Adrian Moisa,
Y!mess: aerografie_ro

Miona spunea...

Mare om..mare artist...Dan Puric..

Steag de luptă

Steag de luptă