sâmbătă, 5 decembrie 2009

22 de ani fara ganditorul Constantin Noica ...


Ieri s-au implinit 22 de ani de la despartirea marelui gânditor român de cele lumeşti. A lasat in urma o opera impresionanta, idei si vorbe formatoare de constiinte romanesti.
Din pacate lucrarile sale, la fel ca si ale altor mari români, sunt in mainile unor straini de tot ceea ce semnifica si inseamna neamul românesc, străini de lupta lui veşnică cu răul. Acesti dictatori ai literaturii de valoare nu sunt nimeni altii decat cei care formeaza de 20 de ani editura Humanitas. De cand acestia au pus mana pe o multime de valori literare, totul se limiteaza la dorinta lor. IN zilele noastre e cam greu sa gasesti anumite creatii pentru ca Humanitas nu le mai scoate, si din cauza ca probabil costa foarte mult ca altcineva sa aiba dreptul a le publica. De asemenea operele care apar sunt niste minciuni bine copertate, din cauza ca modificarile tehnice realizate schimba deseori intelesul textului, formand astfel cititorului o imagine gresita despre acel autor, despre acea opera, departandu-l de parerea pe care autorul voia sa i-o lase.

Din pacate oamenii care fac asemenea marsavii sunt chiar foarte apreciati si promovati intr-ale culturii. Practic ei administreaza mediul cultural din România.

Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă