sâmbătă, 24 octombrie 2009

PNL impotriva Bisericii Ortodoxe la Beius – BIHOR

Dan Ispas ameninta pe cei ce vor sa construiasca o biserica ortodoxa

De mult PNL si Biserica greco-catolica cocheteaza impotriva ortodoxiei.
In timpul guvernarii Conventiei Democrate dar si in timpul guvernarii cabinetului Tariceanu s-au dat cele mai favorabile legi redobandirii proprietatilor in Ardeal de catre bisericile maghiare si catolice (romano si greco catolice) a padurilor, cladirilor, bisericilor etc., timp in care ierarhii catolici se plang la UE ca in Romania sunt defavorizati politic, economic si sunt supusi "epurarii culturale si religioase". In realitate lucrurile stau tocmai invers.
Unul dintre uneltele prin care PNL si Biserica Greco-Catolica se impun impotriva construirii de biserici ortodoxe este tocmai traseistul politico-religios Dan Ispas din Beius. Acesta sustine propaganda catolica in presa locala (ziarul Crisana) dar si la postul de televiziune "National TV Beius" unde este director. Ambele organe massmedia sunt sub patronajul fratilor Ioan si Viorel Micula membrii marcanti in PNL Bihor.
In cele ce urmeaza va relatam un caz concret prin care, in Beius, unealta PNL-ului se opune fara motiv constructiei unei biserici ortodoxe.
In dupaamiaza zilei de 19 octombrie 2009, in timp ce se turna fundatia unei noi biserici ortodoxe, domnul Ispas se prezinta personal in curtea spitalului vechi din Beius incercand sa interzica muncitorilor sa toarne betonul in fundatie pe motivul ca masinile trec deasupra conductelor de canalizare ce se aflau la un metru sub pamant. Vazand ca muncitorii isi continua treaba, domnul Dan Ispas incearca sa il ameninte pe preotul Andrei Barcas de la spital: "Sti cine sunt eu? Am relatii peste tot. Te dau in presa. Te fac praf. Iti stric imaginea. Pana acum am omorat patru oameni si nimeni nu a avut ce sa imi faca. Tu vei fi al cincilea."
Fiind de fata tatal preotului (varstnic si bolnav) a incercat sa ia apararea fiului sau dar nu a apucat sa spuna prea multe caci viteazul PNL-ist l-a trantit la pamant. Intervenind cetatenii aflati de fata, in apararea mosneagului, domnul Ispas a placat spre poarta spunand: "Va arat eu voua. Va dau in ziar. Va arat eu voua tot lavra".
Domnul Ispas pretexteaza ca opozitia sa se datoreaza faptului ca noua biserica ce se construieste e prea aproape de sectia de contagioase a spitalului. Dar, angajati ai spitalului vechi din Beius, spun ca mai aproape decat biserica in constructie se afla maternitatea. Cu siguranta cine a proiectat sectia de contagioase aproape de maternitate s-a gandit la toate amanuntele necesare. Pana acum aceasta nu a fost nici o problema ci tocmai acum PNL Beius s-a gandit ca nu cumva, chipurile, credinciosii care vin la Biserica sa se imbolnaveasca.
Preotul Andrei Barcas a spus ca il iarta pe "omul important" ce s-a impotrivit constructiei bisericii si isi va continua lucrarile incepute fara a se impiedica de interesele politico-religioase ale celor putini si scandalosi.

Violeta Daraban

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ispas este doar un pupincurist de succes. Are ciudatul dobicei de a linge funduri (nu conteaza a cui) pana le face sa straluceasca. Totusi, nu stiu cum Directorul Ilea de la scola unde presteaza si numitul Ispas nu solicita un control psihologic acestui oltean ciudat.

Anonim spunea...

Sa le fie rusine acelora care doresc sa tranforme an ruina munca atator persoane care au munci si au murit pentru ca noi sa avem ce avem acuma!

Anonim spunea...

Acest Ispas ar trebui sa mai mearga sa se mai cultiveze si dupa aia sa asi dea cu parerea despre anumite''Bisericire Ortodoxe''!Si mai ales sa asi puna antrebarea cat Ortodoxi sunt an acest moment an orasul an care si el asi duce viata e zi cu zi!

Steag de luptă

Steag de luptă