joi, 22 octombrie 2009

ALERTA. Epurarea etnica a romanilor din Covasna. Drapelul secuiesc ca drapel oficial al municipiului Sfantu Gheorghe


Primarul din Sfântu-Gheorghe nu ţine cont de români

Organizaţia Judeţeană Covasna a Partidului Conservator remarcă o nouă provocare iredentist-şovină a primarului municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad Andras. Acesta lansează public proiectul steagului ce ar trebui să reprezinte comunitatea municipiului, chemând locuitorii ca, în termen de 15 zile, să vină cu propuneri referitoare la modul de îmbinare ale elementelor sale.

PC Covasna constată, din nou, că actualul primar, la fel ca şi precedentul, lansează proiecte care nu ţin cont de o componentă etnică importantă a comunităţii municipiului, reşedinţă a judeţului, şi anume românii. Astfel, stema municipiului, ilegală deoarece nu respectă prevederile H.G. 25/2003, este amplasată pe fondul albastru-auriu, specific doar secuilor. Nu există niciun simbol heraldic, pe drapelul propus, care să arate că în comunitate au trăit şi trăiesc şi în prezent români! Este încă o dovadă a faptului că domnul primar, împreună cu consilierii UDMR şi PCM, tratează o parte a comunităţii din municipiul Sfântu-Gheorghe ca fiind membri de rangul doi, ignorându-i. Membrii Partidului Conservator din municipiul Sfântu-Gheorghe şi din judeţul Covasna, în conformitate cu Carta Valorilor partidului din care fac parte, ce promovează armonia socială, ideea europeană, respectarea ordinii şi legalităţii, patriotismul, tradiţia creştină, familia şi economia liberă, solicită Consiliului Local municipal şi primarului, retragerea acestui proiect de drapel şi elaborarea altuia care să ţină cont de realităţile istorice şi de cele contemporane.

De asemenea, PC Covasna cheamă să i se alăture în acest demers celelalte partide, asociaţiile civice ale românilor din comunitatea municipiului şi toţi locuitorii care doresc o convieţuire în armonie şi respect reciproc. Ar fi o dovadă de maturitate din partea tuturor. Partidul Conservator nu doreşte autonomia judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, ci o convieţuire paşnică în statul naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil România, alături de minoritatea maghiară pe care o respectă.
Sursa: Amos News
Anuntul de pe pagina oficiala de internet a primariei Sfantu Gheorghe mai jos...

Consultare publică privind drapelul municipiului Sfântu Gheorghe

Începând de luni, 12 octombrie vor fi afişate propunerile pentru drapelul oraşului Sfântu Gheorghe la sediul Primăriei şi pe pagina de web al acestuia (www.sfantugheorghinfo.ro), a anunţat Antal Árpád András, primarul oraşului.
„Orăşenii sunt aşteptaţi să-şi exprime opinia despre drapelul expus. Timp de 15 zile acceptăm sugestiile şi observaţiile publicului, după care Consiliul Local va alege şi va aproba drapelul oraşului. Consider că este foarte important ca oraşul să aibă propriul drapel, acesta fiind o formă de exprimare prin care ne consolidăm identitatea de locuitor al oraşului Sfântu Gheorghe” – a afirmat Antal Árpád András.
Modelul drapelului are ca element central stema oficială a oraşului.

Sursa: http://tanasadan.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă