miercuri, 30 septembrie 2009

Marea Britanie: O eleva a murit dupa ce a fost vaccinata “impotriva cancerului de col uterin”


O eleva britanica de 14 ani a murit, ieri, la cateva ore dupa ce a fost vaccinata impotriva virusului HPV, iar cateva colege au acuzat reactii adverse minore,
informeaza Times Online.

Natalie Morton, o eleva din Coventry, a murit la spital, la cateva ore dupa ce fusese vaccinata anti-HPV in cadrul campaniei nationale de imunizare, a carei tinta sunt fetele in varsta de pana la 18 ani. Autoritatile au demarat o ancheta de urgenta, iar lotul din care provenea doza a fost pus in carantina.

Oficialitatile sanitare afirma ca pana in acest moment nu s-a stabilit nici o legatura intre moartea fetei si injectia cu Cervarix, una din cele doua marci de vaccin disponibile pe piata.

Acesta este primul deces posibil asociat cu vaccinul anti-HPV in Anglia, dupa mai mult de 1,4 milioane de injectari, noteaza
Times Online.

Anul trecut,
o alta eleva, Ashleigh Cave, a paralizat in urma aceleiasi proceduri medicale, la doar 30 de minute de la vaccinare. Ea si-a petrecut ultimele 12 luni in spital, fara a se recupera.

Mama ei, Cheryl Cave, declara atunci tot pentru
Times: “Am incercat vreme de un an sa fac Ministerul Sanatatii sa admita ca exista o problema serioasa cu aceste injectii, dar ei neaga. Ma uit la Ashleigh in fiecare zi si ma simt vinovata pentru ca am semnat formularul de consimtamant. Fiecare mama ar trebui sa se gandeasca bine inainte sa-si expuna fata riscului.”


[1]. Denumirea corecta a produsului este “vaccinul impotriva virusului HPV”, si nu “impotriva cancerului de col uterin”, asa cum mincinos se afirma. Vaccinul este indreptat contra catorva tulpini ale virusului papiloma uman (HPV), virus care poate, in anumite conditii, sa provoace cancer de col uterin.

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă