joi, 21 mai 2009

NOII HITLERISTI de la Der Spiegel baga romanii si polonezii in oala holocaustului nazisto-maghiar


Am scris mai jos despre lipsa de reactie a Romaniei fata de un fals "european" in contrast cu reactia vehementa a Poloniei. Vezi FALSUL ISTORIC si Comunismul. Comisia Europeana Tismaneanu. Un clip "documentar" despre 20 de ani de la caderea comunismului jigneste est-europenii. N-a trecut nici o zi si istoria se repeta. Revista germana Der Spiegel isi permite sa bage romanii si polonezii in aceeasi oala a holocaustului nazist. Romania tace chitic. Singura reactie: Tesu Solomovici in ZIUA despre SMECHERIA germana si "Holocaustul romanesc" . In schimb, iata ce face Polonia, la nivel de istorici, presa si oficiali, cu minister de Externe cu tot (normal!):

Un articol german despre "complicii europeni" ai lui Hitler provoacă indignarea Poloniei

VARŞOVIA / 22:01, 20.05.2009
Mediafax/AFP

Un dosar asupra "complicilor europeni" ai lui Hitler la Holocaust, publicat săptămâna aceasta pe prima pagină a săptămânalului german Der Spiegel, a suscitat miercuri indignarea Varşoviei.
"Germanii sunt responsabili de Holocaust,acest asasinat industrial al evreilor. Dar am acordat puţină atenţie până în prezent faptului că zbirii lui Hitler aveau de asemenea complici voluntari în străinătate", 
a subliniat Der Spiegel.
Mai multe cotidiene poloneze au acuzat miercuri ziarul german că încearcă să împartă cu alţi europeni responsabilitatea pentru producerea Holocaustului.
Ministerul Afacerilor Externe de la Varşovia a declarat că a cerut ambasadei Poloniei la Berlin să "reflecteze la un răspuns de dat" articolului din Der Spiegel.
Recunoscând că "doar Hitler şi anturajul său, sau chiar Wehrmacht-ul, ar fi putut pune capăt Holocaustului", ziarul german afirmă că "aceasta nu înlătură cu nimic argumentul că
, fără complicii străini, mii sau poate milioane de evrei ar fi supravieţuit".
"În lagărele morţii din Europa de Est, existau până la zece complici locali pentru un poliţist german", potrivit Der Spiegel.
"Dacă un jurnalist german scrie un astfel de articol, avem de-a face cu o minciună premeditată", a mărturisit istoricul polonez Antoni Dudek, citat miercuri de cotidianul Polska.
"Conform tezei din Der Spiegel, aproape toată Europa este responsabilă de Holocaust. «Este absurd», apreciază istoricii", scrie miercuri cotidianul conservator Rzeczpospolita.
În dosarul său, apărut cu ocazia recentei expulzări în Germania a fostului gardian nazist ucrainean Ivan Demjanjuk, săptămânalul german citează cazuri precise de masacru sau deportare în care "complici" locali au jucat un rol important, dacă nu chiar rolul principal, mai ales în ţările baltice, în Ungaria, Franţa, Olanda şi Polonia. "Experţi precum Dieter Pohl, de la Institutul de istorie contemporană din Munchen, estimează la peste 200.000 numărul non-germanilor care au «pregătit, realizat şi susţinut acte sângeroase», adică aproape cât numărul germanilor şi austriecilor", a afirmat Der Spiegel: "Toti au colaborat la infaptuirea Holocaustului, scrie Der Spiegel, jandarmii ucrainieni si politistii letoni, militarii romani si angajatii feroviari din Ungaria, taranii polonezi si functionarii locali olandezi, primarii localitatilor din Franta, ministrii norvegieni, militarii italieni. In lagarele de exterminare din Europa de Est, orice militar german era ajutat de 10 localnici".
Citeşte şi:
Der Spiegel: Hitler a fost ajutat de aliaţi, inclusiv de armata română, în comiterea Holocaustului
Tesu Solomovici intreaba: "Angajatii feroviari unguri"au asasinat peste jumatate de milion de evrei in Ungaria (inclusiv din Transilvania)? Sa fim seriosi!

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă