miercuri, 13 mai 2009

MOLDOVA: SIE nu-si mai vede de cap... Chisinau-nau-no... VORONIN devine presedintele Parlamentului

Vladimir Voronin va fi înaintat de fracţiunea PCRM în funcţia de preşedinte al Parlamentului

Preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, va fi înaintat de fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), în funcţia de preşedinte al Parlamentului. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei plenare a Comitetului Central al PCRM, la 7 mai.
Surse din cadrul PCRM care au dorit să păstreze anonimatul au comunicat pentru BASA-Press că fracţiunea PCRM va înainta la funcţia de vicepreşedinte al noului Parlament pe deputatul Vladimir Ţurcan, care anterior a deţinut funcţia de preşedinte al comisiei parlamentare juridice pentru numiri şi imunităţi.
Totodată, deputatul Maria Postoico, ex-vicepreşedintele Legislativului pentru anii 2005-2009, va fi înaintată în funcţia de preşedinte al fracţiunii PCRM în Parlament.
Cea de-a treia funcţie de "vicespicher" va fi ocupată de un reprezentant al partidelor de opoziţie.
Sursele citate au menţionat că în cadrul celei de-a doua şedinţe a Legislativului din 12 mai va fi discutat în primul rând subiectul privind formarea fracţiunilor parlamentare, conform listelor prezentate de toate cele patru partide care au acces în Parlament.
Totodată, se va propune alegerea preşedintelui Parlamentului, prin vot secret, a vicepreşedinţilor Legislativului, precum şi formarea componenţei Biroului Permanent al noului Parlamentul, în care vor fi incluşi preşedintele şi vicepreşedintele din oficiu, precum şi reprezentanţii fracţiunilor parlamentare.
Prima şedinţă de constituire a Parlamentului a avut loc la 5 mai. Următoarea va avea loc la 12 mai 2009.

www.basa.md

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă