vineri, 1 mai 2009

JURNALISTUL MARIUS DRAGHICI a infrant Trustul Ringier si abuzurile de la Evenimentul Zilei. MediaSind a dat de pamant cu ilegalitatile EvZ

COMISIA PARITARĂ la nivel de ramură mass-media

formată din reprezentanţii părţilor semnatare la Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media:
Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind
Uniunea Naţională a Patronatului Român – UNPR
Patronatul Presei din România – ROMEDIA
Ieşire Secretariat CP:
nr. 006 / 30.04.2009

Informare de presă

Secretariatul Comisiei Paritare constituite la nivel de ramură mass-media, formată din reprezentanţi ai părţilor semnatare la Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, vă comunică hotărârile luate de Comisie în cazurile SC Ringier România SRL, SC Adevărul SA şi SC Active Soft SRL.

Având în vedere probele prezentate în cadrul şedinţei Comisiei Paritare, cum ar fi raportul Inspecţiei Muncii efectuat la SC Ringier România SRL, cu numărul P100/316/26/02.2009, precum şi în urma audierii reprezentanţilor SC Ringier România SRL şi a sesizărilor primite, cum ar fi cea a domnului Marius Drăghici, Comisia Paritară la nivel de ramură mass-media constată că „SC Ringier România SRL a încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media prin neacordarea sporurilor prevăzute în acest document. În cazul domnului Marius Drăghici, Comisia a luat act că nu i s-au plătit toate obligaţiile financiare prevăzute în Contractul pe ramură şi s-a constatat că a fost plătit în baza unui Contract Individual de Muncă şi, în acelaşi timp, în baza unui Contract de Cesiune a Drepturilor de Autor întocmit de către aceeaşi societate, pentru aceleaşi activităţi, având aceleaşi atribuţii, lucru considerat ilegal de către Comisia Paritară.”

De asemenea, în urma examinărilor probelor prezentate în cadrul şedinţei, cum ar fi raportul Inspecţiei Muncii efectuat la SC Adevărul SA, cu numărul P946/330/17.04.2009, precum şi în urma sesizărilor primite, cum ar fi cea a domnişoarei Gina Vişan, Comisia Paritară la nivel de ramură mass-media constată că „SC Adevărul SA a încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media prin neacordarea sporurilor prevăzute în acest document”.

În cazul SC Active Soft SRL, în urma analizării probelor prezentate în cadrul şedinţei, cum ar fi sesizarea primită de domnul Florin Budescu, Comisia Paritară la nivel de ramură mass-media a constatat, de asemenea, că „SC Active Soft SRL a încălcat prevederile Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media”.

Comisia Paritară a solicitat angajatorilor SC Ringier România SRL, SC Adevărul SA şi SC Active Soft SRL să întreprindă toate demersurile necesare pentru intrarea imediată în legalitate şi a cerut ca, în termen de 15 zile, angajatorul să acorde la zi, pentru toţi angajaţii, coeficienţii de ierarhizare şi sporurile prevăzute în Contract, cum ar fi sporul de vechime, de fidelitate, pentru ore suplimentare, de condiţii deosebite, de periclitate maximă şi clauza de mobilitate (acolo unde este cazul). 

Potrivit legislaţiei naţionale şi Regulamentului privind funcţionarea Comisiilor Paritare la nivel de ramură anexat la Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, hotărârile adoptate de Comisia Paritară sunt obligatorii pentru toţi angajaţii şi angajatorii din domeniul mass-media. Totodată, conform art. 5, alin. (4) din Regulamentul privind funcţionarea Comisiilor Paritare la nivel de ramură anexat la Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură Mass-Media, în termen de 5 zile de la comunicarea deciziei de către Comisia Paritară instituţia are obligaţia de a o publica prin propriile mijloace de informare.

Secretariatul Comisiei Paritare la Nivel de Ramură Mass-Media,
Denisa Nica
30.04.2009

Pentru detalii contactaţi-ne la
:http://www.mediasind.ro/mediasind@yahoo.com, Tel/fax: 0311 00 00 16

Vezi si:
Marius Draghici, interviu cu Vladimir Voronin pentruEVZ.ro -- "Romania, ultimul imperiu al Europei!"

Un comentariu:

Liviu spunea...

Universitatea Ecologica din Bucuresti
Curaj, profesionalism, perseverenta!

Universitatea Ecologica din Bucuresti, infiintata la 4 aprilie 1990, este prima institutie particulara de invatamant superior din Romania si singura universitate cu profil ecologic.

In cei peste 19 ani de existenta, circa 30.000 de tineri au absolvit cursurile Universitatii, devenind reputati specialisti in diferite domenii, in tara si in strainatate.

Universitatea Ecologica din Bucuresti a fost infiintata sub auspiciile prestigioasei Societati Ateneul Roman, fondata in 1865, iar in prezent functioneaza potrivit Legii nr. 282/2003.
Prezentare universitate

Prima institutie particulara de invatamant superior din Romania,Universitatea Ecologica din Bucuresti s-a constituit si functioneaza sub deviza:

"Quae nocent, docent"
Universitatea Ecologica din Bucuresti
este o institutie de invatamant superior infiintata si acreditata prin Legea nr.282/2003, cu


- 7 (sapte) specializari acreditate:

* Drept
* Ecologie si protectia mediului
* Finante si banci
* Inginerie economica industriala
* Educatie Fizica si Sportiva
* Psihologie
* Comunicare si relatii publice

- 3 (trei) departamente autorizate:

* Departamentul pentru pregatirea personalului didactic
* Departamentul pentru invatamantul cu frecventa redusa si invatamantul la distanta
* Departamentul pentru studii postuniversitare


2. Baza materiala

Universitatea Ecologica functioneaza in sediul din bd.Vasile Milea nr.1G (Casa Ecologiei):

* Facultatea de Drept
* Facultatea de Psihologie
* Stiintele Naturii si Ecologie
* Management
* Inginerie Manageriala
* Educatie Fizica si Sport
* Stiinte ale Comunicarii

Steag de luptă

Steag de luptă