joi, 21 mai 2009

FALSUL ISTORIC si Comunismul. Comisia Europeana Tismaneanu. Un clip "documentar" despre 20 de ani de la caderea comunismului jigneste est-europenii

documentarul la: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/falsul-istoric-si-comunismul-comisia.html

Un clip "documentar" lansat de Comisia Europeana pentru a marca "20 de ani de libertate" jigneste grav est-europenii falsificand istoria. La fel ca si raportul Comisiei Tismaneanu, "documentarul" Comisiei Europene minimalizeaza organizatiile si lupta autentic anticomunista in favoarea unor prezentari "artistice" ale miscarilor de scena germano-sovietice.

Polonia se revolta oficial si admonesteaza Comisia. Clipul video "1989-2009: 20 years of Liberty" subestimeaza rolul Poloniei si acorda prea multa atentie Germaniei, afirma intransigent Ambasadorul Poloniei la UE. Oferind o adevarata lectie de demnitate nationala ambasadorul Jan Tombinski a cerut responsabilului cu politica de comunicare a UE, Margot Wallstrom, sa modifice imediat clipul. Polonezii au criticat viziunea simplista a clipului si faptul ca lipsesc pozitii importante legate de rolul miscarii crestine anticomuniste. Si ministrul de Externe al Poloniei a intervenit, obtinand asigurarea ca se vor opera modificari. "Nu pot sa inteleg cum miscarea Solidaritatea lipseste complet din clip", a afirmat ministrul Radoslaw Sikorski, la o intalnire de la Bruxelles.

Ca si tovarasul Vladimir Tismaneanu, reprezentantii Comisiei au declarat ca vor face modificari "unde este cazul" si ca respectivul clip nu este chiar un documentar istoric - dupa cum nu este nici "Raportul Tismaneanu" - ci mai mult unul "artistic".

Romania, care acum putem spune cu certitudine ca a avut cel mai mare sistem concentrationar si care a dat cele mai multe victime si a fost tara est-europeana cu cea mai indelungata rezistenta armata anticomunista - pana in anii '60, este reprezentata in clipul "istorico-artistic" prin cateva secunde in care se flutura niste steaguri gaurite. Ati auzit, pana acum, de acest clip si de vreun mieunat pe la Bruxelles din partea "autoritatilor Romaniei"?!


http://victor-roncea.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă