miercuri, 13 mai 2009

CRISTIAN DIACONESCU a fost servit la breakfast in SUA cu un cip biometric si articolul NYT anti-Romania despre porcisorii care au facut gripa in zbor


Viza obligatorie pentru intrarea pe teritoriul american al romanilor ar putea disparea inainte de sfarsitul acestui an, a spus marti ministrul de Externe Cristian Diaconescu, intr-o emisiune radio, informeaza Realitatea TV. Pasapoartele Biometrice sunt o conditie impusa si Romaniei de Statele Unite in vederea controlului total, desi, oricum, toate persoanele care intra in SUA sunt amprentate papilar si ocular. "Cred ca intregul fundal al relatiilor dintre Romania si SUA ne poate incuraja in ideea de a promova si de a avea o decizie cat mai curand posibil cu privire la libera circulatie a cetatenilor romani in spatiul american. Cat mai curand, dar putea insemna sfarsitul acestui an", a adaugat ministrul, inainte de plecarea intr-o vizita oficiala in Statele Unite, unde, cand a ajuns a fost servit la micul dejun cu articolul din New York Times despre porcii zboratori din Romania si "gripa aviara". Ma intreb de multe ori: pentru ce si pentru cine ne mor fratii in Afganistan si Irak?!

INFORMATIE MAE: Ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu va efectua o vizită la Washington în perioada 6-8 mai 2009, aceasta reprezentând primul contact bilateral de nivel după instalarea noii administraţii democrate la Casa Albă.
„Această vizită este extrem de importantă pentru România. Reluăm astfel dialogul politic la vârf cu partea americană după schimbarea administraţiei. Obiectivul nostru este să consolidăm parteneriatului strategic dintre România şi SUA şi să identificăm proiecte noi în care să colaborăm, pe măsura potenţialului nostru şi a relaţiei mature care leagă cele două ţări”, a declarat ministrul Cristian Diaconescu, înaintea vizitei.
Şeful diplomaţiei române va avea întâlniri cu secretarul de stat Hillary Clinton, consilierul pentru securitate naţională al vice-preşedintelui SUA, Anthony Blinken, cu subsecretarul pentru afaceri politice al secretarului apărării, Michelle Flournoy şi cu membri proeminenţi ai Congresului american (Richard Lugar, co-preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului, Benjamin Cardin, Solomon Ortiz, preşedinte al Caucus-ului pentru România din Camera Reprezentanţilor şi preşedinte al Subcomitetului pentru Pregătire din cadrul Comitetului pentru Forţe Armate, Joe Wilson, membru al Caucus-ului pentru România şi membru în Comitetul pentru Afaceri Externe, Robert Wexler preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor).
Pe agenda discuţiilor vor figura teme legate de cooperarea în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, precum şi aspecte de interes prioritar în relaţia bilaterală, cu accent pe aprofundarea componentei economice a parteneriatului strategic bilateral. Vizita va prilejui, de asemenea, un amplu schimb de vederi pe ansamblul chestiunilor de interes comun de pe agenda internaţională, o atenţie specială urmând a fi acordată evoluţiilor din zona extinsă a Mării Negre.
De asemenea, ministrul va avea întrevederi şi cu reprezentanţi ai unor think-tank-uri prestigioase de la Washington. Pe data de 7 mai, ministrul va susţine un discurs la think-tank-ul Atlantic Council, pe teme regionale de interes, urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. De asemenea, este programată o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului, ocazie cu care va avea discuţii cu Sara Bloomfield, directorul muzeului; Paul Shapiro, director studii avansate; Radu Ioanid, director programe arhivistice.
Pe 8 mai, ministrul se va întâlni cu membri ai comunităţii româno-americane din zona Washington DC (lideri ai comunităţii, jurnalişti româno-americani). (http://www.mae.ro/)

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă