sâmbătă, 25 aprilie 2009

TRENINGURIST, pseudo-jurnalist, conserva KGB, agent de influenta, plagiator, antiroman, anticrestin, profanator. In trei litere: CTP. IN ATENTIA BOR


Cristian Tudor Popescu, 2009 - Gaozar pe bani buni - Victor Roncea, 2006 - protest la Cotroceni alaturi de 50 de ziaristi, pentru Ovidiu Zara

Acelasi CTP la emisiunea "Cap si Pajura" de azi, la cererea lui Hurezeanu: "Religia ortodoxa in Romania nu a facut aproape nimic pentru civilizarea Romaniei, pentru cultura Romaniei - ar fi putut sa faca mult mai multe - si mai ales pentru valorile morale din aceasta tara.Biserica romaneasca nu a oferit - cu unele, exceptii, foarte putine, si care nu apartin Bisericii Ortodoxe - nu a oferit niste modele morale, nu a oferit martiri si nu a oferit sfinti autentici."
"Stiti ce-a facut?", intreaba Hurezeanu.
"Ce-a facut? Botezuri, nunti si-nmormantari", raspunde scarbit CTP.
Hurezeanu continua: "A facut un singur lucru, neinsemnat: datorita ei a supravietuit poporul roman."
CTP: "No! Nu domnule Hurezeanu, poporul roman a supravietuit datorita naturii sale vegetale - cum bine spunea Ana Blandiana! Sau si mai mult decat vegetale: naturii sale pamantoase, lutoase. Ma-ntelegeti? Plastilinice! Daca infigi baioneta intr-o plastilina nu faci mare lucru...
Acum 25 de ani numeam Romania, intr-o povestire, Pseudonia - tara pseudo. La fel si acum."
Parerea mea: daca il vedeti pe strada pe acest pseudo-jurnalist treningurist, cum bine i-a zis Mircea Badea, dati-i (cel putin) doua palme. N-ar strica. O fi adevarat ca este nepotul de sora al lui Iulian Vlad? Daca da, sa-i dea si el doua palme!
Daca aveti rabdare si nervi urmariti emisiunea mai jos. Insultele la adresa crestin-ortodocsilor - in Saptamana Luminata - incep de la minutul 34.
Imi permit sa sugerez reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane sa actioneze in consecinta, atat la CNA cat si la conducerea Realitatea TV, conform normelor deontologice si standardelor pe care trebuie sa le respecte si mentina o asemenea televiziune.


De amintit si de alte insulte la adresa crestinilor proferate la emisiunea trecuta, din Vinerea Mare.
CTP zambind sarcastic: "Eu sunt in alb, in 'Vinerea neagra'" 
Min 21: "... Acesti oameni ar trebui sa fie aproape de Dumnezeu inca de pe pamant, nu dupa ce 
inviaza (sic!)...Priviti si dvs ce 'patern', ce tipar are aceasta sarbatoare: avem postul, care este negru intr-o anumita portiune, si care este o exagerare, o fortare, dupa parerea mea. Dupa care, odata cu invierea... ce se intampla? Cum celebram asta? Ne indopam! Cu drob de miel, cu oua, cu cozonac! La limita indigestiei! Toata lumea se apuca sa manance in nestire... Asa se simbolizeaza inaltarea la cer!... Bucuria mi-o manifest bagand la mat? Da, ca altfel nu esti credincios, esti pacatos!" 
Min 38: CTP: "Asta incercam sa spun: ca superficialitatea credintei in Romania, 
credintei ortodoxe, care se bazeaza mai mult pe ritual, pe protocoale: te duci la biserica, dai bani, pui in cutia milelor, chemi popa sa-ti dea cu pamatuful prin casa, s.a.m.d., acestea sunt importante; de vreme ce credinta profunda care nu are nici o legatura cu sarbatorile legale religioase, nu are nici o legatura cu a face donatii, ei bine, acest tip de credinta (?!), profunda cu adevarat nu prea exista in Romania. Asa cum se vede, aceasta tara nu a dat nici sfinti, nici martiri, decat extrem de putini putini..."
Hurezeanu (cu o jumatate de gura): "N-as generaliza. In orice caz nu exista la nivelul portativului public (?!), desigur".
Si insultele continua, cu un Hurezeanu foarte, foarte pasiv...
Nota mea: Cu sute de mii de martiri si mii de mucenici si sfinti din temnitele bolsevice, aceasta libarca isi permite sa scuipe pe memoria lor, iata, in repetate randuri. Face ceva Patriarhia BOR, care se repezea sa sanctioneze jurnalisti onesti in jarje pe teme mult mai putin crestine?!!!
Interesant ca, desi are peste 4700 de accesari, nimeni, dar absolut nimeni nu a acordat nici macar o stea, din cinci, pentru calitatea emisiunii

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă