joi, 30 aprilie 2009

PF DANIEL a reusit sa creeze sfada si pe Sfanta Lumina. Patriarhia vrea sa puna monopol pe Lumina Divina de la Sfantul Mormant al MantuitoruluiPatriarhul Daniel a reusit sa creeze sfada si pe Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant. Pentru ca Lumina Divina a fost adusa de la Ierusalim la Suceava, cu binecuvantarea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, inainte de a ateriza Sfanta Lumina adusa "oficial", cu un oarecare iz propagandistic, de catre Patriarhia Bucurestilor, PF Daniel s-a facut fiert, trandind si pufnind, conform surselor noastre. Replicile cutremurului din Deal se resimt si astazi, cand apar comunicate si para-comunicate bine "comentate" de amploaiatii Trustului din Deal. Sa lamurim problema, dara.
Sfanta Lumina a fost adusa la Suceava cu un avion particular de catre Staretul Manastirii Putna, Parintele Velnic Melchisedec, un consilier al IPS Pimen si Gheorghe Flutur, care a obtinut banii pentru aceasta actiune. Conform Realitatea TV, Patriarhia a spus că flacăra adusă de Gheorghe Flutur nu a fost sfinţită de PF Daniel şi, prin urmare, lumina bună ar fi cea adusă de Biserică. 
Sfanta Lumina trebuie... sfintita!
Disputa între Patriarhia Română şi pedelistul Gheorghe Flutur a izbucnit încă de la începutul anului şi a constat într-o cursă contra-cronometru pentru aducerea Luminii Sfinte în România. Pe care PF a pierdut-o.
Flutur a anunţat, încă de pe 7 februarie, că parlamentarii PD-L din Suceava vor aduce pe cont propriu lumina sfântă de la Ierusalim. El a mai spus ca are binecuvantarea locala. Zis şi făcut, cei şapte deputaţi şi senatori democrat-liberali au pus mână de la mână şi au strâns 20.000 de euro, suma necesară pentru închirierea unui avion. Iar în seara de 18 aprilie, aeronava ateriza pe aeroportul din Suceava având la bord lumina de la mormântul sfânt.
Numai că, pentru a nu ramane mai prejos, o acţiune similară a demarat şi Patriarhia Română, Lumina învierii devenind pentru Trustul din Deal şi oamenii politici un capital electo-patriarhal. Asa ca oficialii bisericii au anunţat şi ei, cu trei zile înainte de Paşte, că au de gând să aducă în ţară lumina de la Ierusalim.
Avionul lui Flutur a ajuns primul in ţară, aşa că pedelistul a spus că el a adus primul în ţară Flacara Sfântă. Patriarhia a replicat însă, spunând că lumina adusă de Flutur nu a fost sfinţită de Patriarhul Daniel şi că, din această cauză, adevărata lumină este cea adusă de Biserică.
De la Suceava, Sfanta Lumina a fost dusa la manastirile Moldovei, inclusiv la Humor, pentru seful statului, Traian Basescu si familia sa si, apoi, la Constanta si in Maramures. Ulterior, PF Daniel a aparut cu un comunicat prin care anunta monopolul pentru Romania asupra Sfintei Lumini pentru ca mai apoi, IPS Teodosie sa dea o "dezmintire" silita.

Cine cauta vrajba, vrajba va gasi

Astfel, Patriarhia s-a gandit sa dea in Saptamana Luminata un Comunicat de Presa cu titlul foarte prost ales "Lumina Sfântă trebuie să fie izvor de pace şi bucurie, nu prilej de tulburare". La ce tulburare se refera, alta decat a Motanului Danila, nu e foarte clar. Orice om de buna credinta a putut vedea numai bucurie in intrega tara la primirea Sfintei Lumini.
Ce zic colegii nostri, scribii de la Patriarhie: "Lumina Sfântă adusă în anul acesta de la Ierusalim la Bucureşti şi la Suceava este şi trebuie să fie izvor de pace şi bucurie pentru clerici şi credincioşi, nu prilej de tulburare şi învrăjbire. În viitor, pentru a se evita confuzii nedorite, este necesar ca acţiuni sau contacte ale clericilor şi credincioşilor ortodocşi români cu alte Patriarhii Ortodoxe să se realizeze cu binecuvântarea Patriarhiei Române, care are responsabilitatea reprezentării Bisericii Ortodoxe Române pe plan internaţional."
In termeni "manageriali" asta se numeste monopol. Apoi, e la mintea oricui, "invrajbirea" e lansata chiar de acest comunicat. Pana la el era numai pace si bucurie. Ca de Inviere!
In aceeasi zi, respectiv joia trecuta, Teodosie e obligat sa iasa si el pe piata cu o "dezmintire":
"Urmare a prezentãrii în mass-media a evenimentelor legate de aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim la Constanta, Înaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, face urmãtoarele precizãri: 
1. Dezmintim informatia potrivit cãreia am apelat la Sfânta Luminã venitã de la Suceava întrucât cea adusã prin intermediul Patriarhiei Române a întârziat. 
Evenimentul aducerii la malul Mãrii Negre a Sfintei Lumini a fost discutat cu Arhiepiscopia Sucevei si Rãdãutilor cu aproximativ o lunã înainte de data Pastelui, când încã nu se stia de sosirea Sfintei Lumini la Bucuresti. 
Hotãrârea Patriarhiei de a aduce si la Bucuresti Sfânta Luminã a fost binevenitã pentru Arhiepiscopia Tomisului, deoarece a facilitat rãspândirea Sfintei Lumini în timp util pe o arie mult mai mare în judetul Constanta, inclusiv în Municipiul Constanta, nu numai pe la mânãstiri, cum eronat s-a afirmat. 
Considerãm cã eventualul refuz de a mai primi Sfânta Luminã de la Suceava ar fi fost o impolitete fatã de autoritãtile bisericesti sucevene. (...)"
Adica, strans cu usa aia mare si grea din Deal, saracul Teodosie a sucit-o: ca i-a ajuns si Lumina de la Patriarhiei. Dar, fara sa vrea, comunicatul-dezmintire adevereste altceva: faptul ca, inainte de a se hotari aducerea Sfintei Lumini de la Arhiepiscopia Sucevie si Radautilor, "Sfanta" Patriarhie nu avea nici un plan pentru asa ceva! Dupa cum o confirma si acest mesaj al Tomitanului:


IPS Teodosie despre Sfanta Lumina adusa de la Ierusalim "prin amabilitatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor"
Asculta mai multe audio Evenimente »
 

IPS Teodosie despre Sfanta Lumina adusa de la Ierusalim "prin amabilitatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor"
Oricum, dupa parerea mea, nici n-avea de ce sa faca toata miscarea asta, neaparat, daca nu ar fi existat "concurenta" moldoveneasca, inchipuita in capetele din Deal. Pentru ca lumina din candela Paraclisului Patriarhiei, dupa cum mi-a spus regretatul Patriarh Teoctist, era adusa tot de la Sfantul Mormant. Si, de Pasti, din acea Sfanta Lumina impartea miilor de credinciosi. Dar, iata cum Dumnezeu a sucit vointa vrajmasului care punea carbuni la invidia si orgoliul personal al Patriarhului si, astfel, mult mai multi romani au beneficiat de Lumina Divina, ocrotindu-ne casele si tara. Uciga-l toaca contra lui Dumnezeu : 0 - 1.
Mai este de spus ca "Razboiul Luminii" vine pe fondul petrecerii Pastelui "home alone" de catre PF Daniel, fara absolut nici un oficial: familia Basescu s-a dus in Arhiepiscopia IPS Pimen, Boc la IPS Bartolomeu, familia regala la IPS Teofan si Geoana pe plaja, la IPS Teodosie...
Oricum, este o mare rusine sa creezi sfada pe Sfanta Lumina! Era bine sa vina in toate colturile tarii, ca mare nevoie avem de ea, sa ne apare de dusmanii din exterior, dar mai ales de cei din interior!

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă