marți, 14 aprilie 2009

Ilie Ilaşcu: Comuniştii au folosit mai multe metode de fraudare a alegerilor

Fostul deţinut politic Ilie Ilaşcu e de părere că Partidul Comuniştilor din Moldova a folosit mai multe metode de fraudare a alegerilor, printre acestea numărandu-se includerea unor persoane inexistene in listele electorale.

Ilaşcu a declarat pentru Jurnal de CHIŞINĂU, că după analiza informaţiilor pe care a reuşit să le acumuleze, reiese că pentru Partidul Comuniştilor au votat 325 de mii de persoane incluse ilegal în listele electorale.

Una din metodele de fraudare, potrivit lui Ilaşcu, este multiplicarea fişelor de însoţire a buletinelor de vot. “Acele 10-15 fişe de însoţire eliberate fiecărui comunist au fost incluse automat în baza de date a Ministerului Dezvoltării Informaţionale şi ulterior în listele electorale. Astfel, aceşti comunişti au figurat în liste ca locatari ai unor apartamente în care nu au trăit niciodată”, a explicat Ilaşcu.


În opinia lui Ilaşcu, opoziţia nu avea posibilitate să includă persoane fictive în listele Ministerului. “Aceste partide, de la bun început trebuiau să ceară anularea alegerilor. Au avut argumente pentru asta. În două-trei zile ei (comuniştii-n.r.) au putut nimici toate probele care ar fi putut demonstra că alegerile au fost fraudate. Iar cele câteva încălcări pe care le va descoperi opoziţia nu vor demonstra nimic”, a conchis Ilaşcu.

http://jurnal.md

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă