vineri, 17 aprilie 2009

EXCLUSIVITATE: Gigi Becali - Ultimul Cuvant din Joia Mare in Boxa Acuzatilor AUDIO/VIDEO UPDATE: Becali ramane in arest


Gigi Becali catre Judecatoarea de caz: 

"V-am cerut si data trecuta si l-am rugat pe Dumnezeu sa va dea curaj si sa judecati acesta cauza, dar, probabil, oricat curaj v-ar fi dat, nu puteti (...) Doamna Judecatoare, eu am acest curaj pentru ca suntem in Joia Mare: tocmai datorita faptului ca suntem in Saptamana Mare si, daca Iisus Hristos a fost batjocorit, d-apoi, eu, Becali, care sunt un simplu om si care am pacate multe, de ce sa nu fiu batjocorit?! Sunt batjocorit si imi duc Crucea. Dar vreau sa fiu de Vinerea Mare acasa, cu sotia si copiii mei!"

Judecatoria Sectorului 1 a ramas, joi, in pronuntare, pe cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Gigi Becali, care a declarat in fata instantei ca nu a facut "justitie privata", asa cum a fost acuzat, si i-a rugat pe procurori sa nu faca recurs in cazul unei decizii favorabile lui.Gigi Becali a declarat, joi, in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1, in cadrul sustinerii cererii de liberare provizorie sub control judiciar, ca a avut posibilitatea sa faca "justitie privata", dar ca a ales "legea"."Deci justitie privata...vreau sa va spun ca am doua cazuri de notorietate cand eu, Becali, n-am acceptat justitie privata si am spus 'legea'", si-a inceput, Becali, pledoaria in fata instantei.
Finantatorul Stelei a declarat ca, in imprejurari diferite, doi membri ai familiei sale au fost batuti de persoane care se antreneaza la aceeasi sala de sport ca si bodyguarzii sai. Becali a precizat ca garzile sale de corp s-au oferit sa faca justitie privata, adica sa-i bata pe atacatori, dar ca el a refuzat, preferand sa-i lase pe mana politiei.
Gigi Becali a mai spus ca se va demonstra ca hotii care i-au furat masina au dat declaratii in prezenta unui ofiter de politie si ca el nu era prezent, ca politistul a vrut sa-i duca la sectie, dar a renuntat, deoarece Becali i-a "iertat".
Omul de afaceri a sustinut, in fata magistratilor, ca nu intelege de ce este considerat pericol public, din moment ce persoane suspectate de omor sau viol sunt cercetate in libertate. "Stiu ca justitia este unica, unitara si echitabila pentru toti cetatenii Romaniei. Am vazut la televizor un domn, Costel Iancu, care a sechestrat cu lant la gat si lacat si care nu prezinta pericol public. Am citit in ziar cazul unei femei violate, iar atacatorul este judecat in libertate. Stiu de acest clan, condus de Ilie Alexandru, incriminat pentru talharie si care nu prezinta pericol pentru ordinea publica si se judeca in libertate. Eu cred ca pericolul public depinde de comportamentul persoanei in cetate, de perceptia cetatenilor si de caracterul si vitutile acestuia. Cele mai importante sunt virtutile pe care Dumnezeu le-a pus in el. Un om iubitor si milostiv nu poate fi pericol pentru public", a spus Becali.
Gigi Becali a vorbit aproximativ o ora si jumatate despre actele sale de caritate, iar, la final, i-a cerut judecatorului sa-l lase sa faca Pastele cu familia.
"Si acum, doamna judecatoare, v-am cerut si data trecuta si l-am rugat pe Dumnezeu sa va dea curaj si sa judecati acesta cauza, dar, probabil, oricat curaj v-ar fi dat, nu puteati. Dar acum, avand in vedere toate cele spuse, va promit ca nu voi lua legatura cu nicio persoana pentru a ascunde adevarul si nu voi influenta adevarul. Va rog sa-mi admiteti schimbarea masurii si anume sub control judiciar, accept chiar sa fiu ingradit la mine in curte, sa nu deschid portile, dar sa stau langa nevasta si copiii mei, si nu sa stau intr-o incapere de 6 pe 5 fara niciun rost (...) In penitenciar sunt conditii mai bune decat in arest, aveti in vedere ca e saptamana mare si vreau sa fac Pastele cu familia mea. Doamne ajuta!", au fost ultimele cuvinte spuse de Becali, inainte ca instanta sa acorde cuvantul avocatilor sai.
A doua tentativa de a fi judecat in libertate
Gigi Becali a fost adus la Judecatoria Sectorului 1 unde se judeca cererile de eliberare sub control judiciar depuse miercuri, de catre avocati. Initial, cele doua cereri ar fi trebuit sa se ia in discutie pe 21 aprilie, insa avocatii au reusit sa obtina un termen mai rapid, relateaza NewsIn.
Dosarul a fost repartizat aleatoriu la acelasi magistrat care a judecat cererea de revocarea a arestarii finantatorului Stelei respinsa marti. Astfel, judecatoarea Valentina Tatu ar putea sa faca cerere de abtinere, daca Becali a invocat aceleasi motive pentru eliberarea sa ca in cererea de marti.Avocatii lui Gigi Becali au inregistrat, miercuri, la Judecatoria Sectorului 1, doua cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, ambele avand acelasi continut si avand termen pentru data de 21 aprilie, unul din motivele invocate pentru eliberare fiind ca Becali e presedinte la Steaua.
Patronul clubului Steaua arata, prin cererea depusa la Judecatoria Sectorului 1, ca desfasurarea urmaririi penale cu el aflat in stare de libertate nu ar fi impiedicata, "in conditiile in care sunt o persoana publica, sunt presedinte de partid, sunt presedintele clubului Steaua sunt casatorit si am trei copii minori in intretinere".
"Nu exista in dosarul de urmarire penala date din care sa rezulte ca prin lasarea mea in libertate as putea savarsi noi infractiuni sau ca voi incerca sa zadarnicesc aflarea adevarului prin influentarea unor parti, martori, experti sau prin distrugerea unor mijloace de proba", arata Becali prin avocatii sai, in cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.
Avocatul Cezar Bivolaru mai sustine ca simplele referiri la natura faptei nu reprezinta dovada reala a pericolului pentru ordinea publica."Se poate constata ca nu se impune privarea de libertate a lui Becali George in acest moment procesual intrucat nu este in interesul desfasurarii in mod corespunzator al procesului penal, neexistand un interes public real pentru luarea masurii preventive si nici indicii certe ca ordinea publica este efectiv amenintata prin punerea in libertate a inculpatului", arata avocatul Cezar Bivolaru.
A doua cerere de eliberare provizorie sub control judiciar are acelasi continut, in aceasta din urma aparand in plus doar numele lui Gheorghita Mateut ca al doilea avocat ales al lui Becali.
UPDATE: Cererea de eliberare a finantatorului Stelei, Gigi Becali, a fost respinsa, joi, de magistratii Judecatoriei Sectorului 1.
Becali a declarat in fata instantei ca nu a facut "justitie privata", asa cum a fost acuzat, si i-a rugat pe procurori sa nu faca recurs in cazul unei decizii favorabile lui. El a mai declarat, in cadrul sustinerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar, ca a avut posibilitatea sa faca "justitie privata", dar ca a ales "legea".
Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore.
De asemenea, cererile de eliberare a celorlalti arestati din dosarul Becali au fost respinse. Hotararea de a respinge cererile celor patru bodyguarzi ai lui Gigi Becali - Catalin Zmarandescu, Dumitru Beciu si Stefan Dediu -, este definitiva.
Decizia de a respinge cererea de eliberare pe cautiune a lui Nicolae Dumitrascu poate fi atacata cu recurs.
Foto Clip: Flore Andrei si Lucian Crelariu, ZIUA.

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă