marți, 14 aprilie 2009

BASESCU: Nu il vom lasa pe Voronin sa ridice o cortina de fier la Prut


"Vreau să ştiţi că am avut foarte multă răbdare cu privire la ceea ce s-a întâmplat în republica Moldova, iar a răspunde peste gard preşedintelui Voronin ar însemna să intrăm în jocul preşedintelui Republicii Moldova. Ştiu că Voronin are tendinţa de a ridica o cortină de fier faţă de România, dar nu cred că trebuie să răspundem la fel", a afirmat Traian Băsescu la finalul negocierilor de la Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, după negocierile de la Cotroceni, că autorităţile de la Chişinău au lansat acuzaţii nefondate şi că va oferi mai multe detalii pe acest subiect marţi în Parlament.
Preşedintele Băsescu a spus că Voronin poate decide "sau poate încerca să ridice o cortină de fier pe Prut", dar că nu va avea ocazia să facă acest lucru pentru că România va avea "un comportament european".
"Un comportament responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin, ci faţă de cei 4 milioane de români care trăiesc în Moldova. 4 milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a aprecizat Traian Băsescu.
Şeful statului a anunţat că marţi va susţine în Parlament un discurs "dedicat exclusiv evenimentelor din Moldova şi acuzaţiilor nefondate pe care autorităţile de la Chişinău, inclusiv preşedintele Voronin, le-au adus României"."Va fi un discurs de circa 30 de minute dedicat evenimentelor din Moldova şi cu această ocazie voi lămuri punctul de vedere al statului român", a spus Băsescu.
Citeşte şi Traian Băsescu se va adresa marţi Camerelor Reunite ale Parlamentului
Sursa: Realitatea.net

Un comentariu:

Cristian Lisandru spunea...

În ultima vreme, sunt un pic dezamăgit de prestaţiile lui Băsescu. Recunosc că l-am votat, data trecută, dar nu sunt deloc convins că o voi mai face...

Steag de luptă

Steag de luptă