duminică, 12 aprilie 2009

11 aprilie - Evenimentele din Chişinău

11 APRILIE

18:00 Comisia Electorala Centrala din Moldova a confirmat victoria PC la alegerile parlamentare din 5 aprilie, cu 49,48%, si a transmis procesul-verbal al scrutinului Curtii Constitutionale pentru aprobarea definitiva, scrie Mediafax.

15:00 Opozitia moldoveana va organiza duminica, de la ora 11:00, o actiune de protest in Piata Marii Adunarii Nationale contra abuzurilor guvernarii comuniste impotriva participantilor la mitingurile din 6-7 aprilie, potrivit Unimedia.

14:40 Se inmultesc acuzatiile de intimidare si tortura, practicate de politia moldoveana si aparatul de securitate impotriva manifestantilor anticomunisti si a jurnalistilor independenti.

14:14 Presedintele moldovean a cerut sambata UE sa trimita o misiune la Chisinau pentru a constata situatia "la fata locului", aratandu-se dispus sa puna la dispozitia acesteia imagini si materiale video referitoare la acţiunile de protest.

13:49 Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova va prezenta duminica dimineata Curtii Constitutionale rezultatele finale ale alegerilor, a declarat sambata secretarul comisiei, Iurie Ciocan.

13:00 Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, declara ca exista "dovezi" privind implicarea Romaniei in violentele de la Chisinau. 

12:00 Curtea Constituţionala a Republicii Moldova se va pronunta sambata asupra cererii presedintelui Voronin privind renumararea voturilor exprimate la alegerile de duminica

09:15 Cetatenii romani pot intra In Republica Moldova doar pe baza unei invitatii eliberate In termen de 30 de zile de Ministerul de Interne de la Chisinau, care are insa dreptul sa refuze cererea fara a-si motiva decizia, transmite PROTV Chisinau.

http://stirileprotv.ro

http://jurnal.md/

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă