joi, 12 martie 2009

Iliescu scos de sub urmarire penala in dosarul mineriadei din 1990

Procurorii DIICOT au emis miercuri o ordonanta prin care l-au scos de sub urmarire penala pe Ion Iliescu pentru evenimentele din data de 13 - 15 iunie 1990.

Si ceilalti 30 de invinuti pentru subminarea autoritatii statului din acelasi dosar au fost scosi de sub urmarire, anunta un comunicat DIICOT remis Ziare.com.

"La data de 10 martie 2009, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului Iliescu Ion, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicarea de informatii false", se arata in comunicat.

Scoaterea de sub urmarire penala a fost data si pentru alti 30 de invinuiti, cercetati pentru savarsirea infractiunii de subminarea puterii de stat. Procurorii au cercetat evenimentele din 13 - 15 iunie 1990.

"Prin aceeasi ordonanta au fost dispuse solutii de incetarea urmaririi penale si respectiv, neinceperea urmaririi penale fata de alte persoane", se mai arata in comunicatul DIICOT.

In data de 13 iunie 1990, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a intervenit personal de cinci ori in desfasurarea efectivelor de lupta din timpul mineriadei din 1990, se arata in Jurnalul de lupta al Armatei in Garnizoana Bucuresti din perioada 13-15 iunie 1990.

www.ziare.com
http://vlad-mihai.blogspot.com

Un comentariu:

Cristian Lisandru spunea...

Tovarăşul cade, ca de fiecare dată, în picioare...

Steag de luptă

Steag de luptă