duminică, 28 decembrie 2008

Pilotii orbi

Sunt conducatorii nostrii niste "Piloti Orbi"? Sunt!
Ei nu vad decat la distante foarte mici. Vad atat cat le trebuie ca sa nu se impiedice si sa nu pateasca ceva rau. De ceilalti din jur nu le pasa, nu-i ajuta, nu-i vad. Macar de ar dechide o carte de istorie a românilor, ca aia vad sa citeasca, insa aici apare alta problema, nu-i duce capsoru' la asa ceva. O fi oare calitatea creierasului proportionala cu calitatea vederii? Nu stiu. Insa cu vointa se poate, cu suflet se poate.
Toti oamenii fara Dumnezeu sunt niste oameni orbi! Ei nu pot depasi o anumita bariera (invizibila pana ce Dumnezeu o va ridica)

Nu vreti sa le facem o pereche de ochelari? Sau mai bine ii orbim de tot?

2 comentarii:

Anonim spunea...

si tu ce masuri ei? ca vad ca de criticat sti sa critici foarte bine.

Snitzel spunea...

pai masurile sunt mai greu de luat! chestia e ca trebuie sa-i trezesti pe oameni. La ora-ctuala in Romania sunt foarte putini oameni care realizeaza ce se intampla cu adevarat cu noi, cu lumea. F. multi sunt manipulati prin diferite mijloace, cum am mai spus si in alte postari, s-a trecut de la hard la soft. Cei de la putere sunt aceeasi ca inainte de '89. Acum trebuie sa trezim in oameni sentimentu de român sa nu se lase, sa lupte asa cum au facut stramosii nostrii. Un articol cu pilotii orbi publicase si Eliade prin 1936 intr-o revista a vremii. Oricum, deocamdata sunt destul de tanar asa ca nu pot sa iau decizii, sa ma implic etc. Singurul lucru care pot sa-l fac e ceea ce vezi ca fac.

Steag de luptă

Steag de luptă