luni, 22 decembrie 2008

"Nu ne-am luptat pentru jucarii"


Acum 19 ani mii de tineri mureau in strada pentru binele tarii, pentru a o scapa pe aceasta de patura de comunisti care o acoperea, de toate rautatile infaptuite sub aceasta ocupatie bolsevica si sperau ca o data cu ei sa moara tot raul din Romania. Ei bine, nu a fost asa. Acum, cu toate ca am trecut la democratie, ca ne-am schimbat sistemul politic, oamenii care ne conduc nu s-au schimbat sunt in mare majoritate acceasi ca inainte de '89.
Milioane de oameni au luptat de-a lungul veacurilor pentru o Românie dreapta si mare, insa au fost si inca mai sunt oameni care lupta si impotriva acestui obiectiv.
De 19 ani suntem condusi de niste hoti, comunisti, kgb-isti si alte multe natii, iar românii sunt rari si fara cuvant. De 19 ani traim o democratie neocomunista, in care ai mai multe drepturi, dar tot cei de la putere au mai multe, in care formarea omului nou a trecut de la tipul hard la soft (cum scria in primul numar al publicatiei Veghea), mai exact nu mai exista reeducare fortata, ci exista o reeducare realizata prin intermediul factorilor cu mari influente asupra oamenilor (presa, televiziune, si alte evenimete "culturale" realizate de oameni inculti sau/si ...) . De 19 ani ne chinuim sa alegem niste conducatori pe masura neamului nostru românesc(chiar daca nu majoritatea, ceea ce face multa lume sa treaca de partea celor multi si "prosti" din pacate). De 19 ani am uitat ce inseamna unitate nationala, in schimb invatand ce inseamna unitate europeana. De 19 ani sute de oameni vin cate o data la 4 ani ca sa fure tara si sa-i ignore cetatenii. De 19 ani, de la an la an tot mai putin stiu o istorie adevarata a românilor. De 19 ani lumea a schimbat România, macar de o facea in bine, insa a facut-o mai mult in rau. Tinerii din ziua de astazi sunt pasionati de culturi, valori s.a. straine (in special occidentale). De 2 ani România a intrat in noul URSS denumit astazi Uniunea Europeana. Doua uniuni cu scopuri asemanatoare. Sa continuam ...
De 19 ani lumea doarme. De 19 ani nu mai avem adevarate valori care sa ne conduca, "valorile" noastre de astazi sunt marile tinerele sperante ale comunistilor (apropo de asta, azi l-am vazut pe bietul Patapievici pe un panou video publicitar; parca era ceva legat de o emisiune, ca era un fundal verde, iar langa capul lui nea Horica scria mare si in trei culori TVR Cultural; bineinteles ca am zambit si in acelasi timp m-am intristat gandindu-ma cum se poate ... uitati ca se poate ...)
De 19 ani ... speram si luptam din ce in ce mai putini
Doamne ajuta!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate putini isi dau seama ca am cazut din lac in put!
Ruxandra L.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Craciun fericit, La Multi Ani, alaturi de cei dragi!

Anonim spunea...

Cati credeti ca stiu cui apartin vorbele citate?

Snitzel spunea...

putini stiu. Cunosc chiar profesori de istorie ca habar nu au. Cunosc doar cei interesati de istoria neamului românesc. Sarbatori fericite! Doamne ajuta!

Steag de luptă

Steag de luptă