sâmbătă, 13 decembrie 2008

Jaf la Prima Şcoală Românească


Muzeul "Prima Scoala Romaneasca" a suferit o pierdere inestimabila, 4 dintre lucrarile Diaconului Coresi fiind furate ieri la pranz. Hotii au actionat cu profesionalism, in doar cateva minute anchetatorii banuind ca furtul a fost executat la comanda. Acestia nu exclud posibilitatea ca jaful sa fi fost realizat pentru anumite persoane de peste hotare. Urmariti un reportaj realizat in exclusivitate de NOVA TV.

Puteti gasi aici si reportajul: http://www.novapress.ro

Un eveniment foarte neplacut pentru noi românii, prin care am pierdut dovezi foarte importante ale istoriei noastre. Toate acestea se intampla din cauza dezinteresului autoritatilor atat locale, cat si nationale cu privire la monumentele istorice si la protejarea acestora. Tuturor le place sa se laude cu istoria glorioasa a românilor insa foarte putini fac ceva pentru a pastra dovezile acesteia.
Acum sa vorbim despre hoti, care probabil au facut aceasta fapta pentru cineva de la care au primit bani. Culmea este ca actiunea s-a intamplat in mijlocul zilei fara ca cineva sa faca ceva pentru a-i opri. De rau este faptul ca muzeul se afla chiar langa Biserica Sf. Nicolae, in acceasi curte, dar sunt destui oameni in zilele noastre care nu au respect fata de Cel de sus, deci asta nu ar fi trebuit sa fie un obstacol in calea hotilor. Si acum revenim la "grija" autoritatilor care nu au facut nimic pentru a proteja muzeul, macar de puneau si ei niste politisti comunitari pe acolo, ca tot e plin orasu.
Sa speram ca ne ajuta Dumnezeu sa ne recuperam valorile, doveditoare ale culturii si longevitatii acestui neam sfant.
Doamne Ajuta!

Un comentariu:

simona spunea...

Nu-mi vine sa cred!

Steag de luptă

Steag de luptă