joi, 13 noiembrie 2008

Ungurii nu se lasa!!!


Astazi am citit pe blogul domnului Roncea, ca Laszlo Tokes, impreuna cu presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Imre Fodor, a cerut, miercuri, renegocierea tratatului de baza dintre Romania si Ungaria, cu scopul de a se scoate clauza care interzice autonomia. "Dorim ca tratatul de baza sa fie renegociat. Nu in intregime, ci actualizat, pentru a se specifica dreptul minoritatilor la diferite forme de autonomie, in special autonomia Tinutului Secuiesc.
Multe elemente ale acestui tratat sunt depasite, de aceea dorim sa instituim garantii pentru minoritati", a declarat Imre Fodor cu ocazia unei conferinte organizata la Parlamentul European de Consiliul pentru Autonomia Maghiarilor din Bazinul Carpatic, informeaza Ziare.Com
Fodor, a amintit ca a fost organizat un referendum intern, pe aceasta tema, care insa, nu a fost recunoscut de autoritatile române, drept urmare, CNS, intentioneaza sa organizeze un al doilea referendum, pe acceasi tema. Acesta a mai precizat urmatoarele: "Nu este vorba de autonomie etnica, ci de autonomie teritoriala, prin care toate comunitatile primesc garantii de prezervare a traditiilor si limbilor lor. Consiliul Europei a recomandat ca noile state membre UE sa asigure drepturile minoritatilor si sa ofere garantii pentru asigurarea acelor drepturi. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat in Romania".
Aceasta declaratie mi se pare de un tupeu si de o nesimtire foarte mare. Cum adica "nu autononmie etnica, ci teritoriala"? Ei nu au tara lor? Ungaria? E aproape, nu fac decat cateva ore cu masina, pana acolo. Nu cred ca s-ar supara cei de acolo, sa le creasca numarul populatiei, cu cateva milioane! Si-asa nu sunt prea numerosi. Un motiv, ar fi acela al cresterii numarului de unguri gay. Prea multa libertate strica. Nu vedeti, ca nici in UE nu e asa multa libertate, pentru ca nu le face bine... o sa deschid un subiect si pe aceasta tema, mai tarziu putin .... :)

sursa http://victor-roncea.blogspot.com

2 comentarii:

Anonim spunea...

au ajuns pana in Constanta cu nesimtirea.....

Anonim spunea...

PORUNCEASCA IN TARA LOR,ASTA ESTE A ROMANILOR!

Steag de luptă

Steag de luptă