marți, 28 octombrie 2008

Cum s-a format limba română?


Dupa cum bine stiti, in programa scolara acest subiect, "formarea limbii romane" este prezentat destul de ilogic, pentru ca daca stam putin sa ne gandim, nu e chiar asa cum ne invata autorii acesui invatamant mincinos.
Manualele prezinta ca limba română s-a format in legatura cu formarea poporului român, ceea ce e cam imposibil. Este foarte greu sa formezi o limba in doar cateva secole, cat a durat asa zisa latinizare. Nu putem sa gandim cum soldatii romani, impreuna cu femeile dace, au facut copii care sa vorbeasca limba română, pentru ca mamele se ocupau de educatia copilului, ci nu tatii romani. In plus, incep sa se descopere dovezi, cum ca limba română este de fapt, foarte apropiata de limba dacă (nu cum prezinta manualele, ca ar fi ramas doar vreo 80 de cuvinte de-ale stramosilor in limba română) si asta pentru ca limba daca era limba latina populara. Aceasta limba latina populara era vorbita de daci cu secole inaintea erei noastre, nicidecum invatand-o de la romani din admiratie ca i-au invins (nu cucerit) in 106. Cum va explicati ca limba română este cea mai apropiata limba de limba latina? De ce nu e italiana cea mai apropiata limba? Ca doar acolo a fost miezul marelui Imperiu. Am inteles ca exista documente care atesta limba română si implicit neamul acesta, mai vechi decat cele stiute oficial, adica Diploma Cavalerilor Teutoni din 1211 si Diploma Cavalerilor Ioaniti din 1247, care insa nu sunt introduse in manualele de istorie, chiar daca despre acestea au aparut publicatii chiar sub egida Academiei. Chiar daca inainte a fost preluat alfabetul chirilic, din cauza ca nu se putea scrie prin alfabetul latin, litere ca: î,ă.ş,ţ,â( acestea fiind lansate mai tarziu), cine stie sa citeasca dupa acest alfabet slavon, intelege fara prea mari greutati ce se scria in acele timpuri.
Inainte de a invata ceva trebuie verificat, pentru ca in ziua de azi puterea formata din fosti comunisti, ascunde lucruri, dovezi esentiale privitoare la trecutul de pe aceste meleaguri.

O LIMBA NU SE PIERDE ASA USOR. (O gramada de exemple, spor la cautat)

Niciun comentariu:

Steag de luptă

Steag de luptă